Kalifornijskie Orzechy Włoskie

Kalifornijskie Orzechy Włoskie wyróżniają się smakiem.
  • {contentnavigation}

Informacja o Orzechu Włoskim

Orzech włoski jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Wartości odżywcze orzechów cenione były już w starożytności. Były spożywane w formie owocu, tłoczono z nich oleje lub stosowano jako środek leczniczy. Grecy i Rzymianie uprawiali je w całej Europie. W późniejszych czasach trafiały do odległych zakątków świata na dużych statkach handlowych. Także do Kalifornii.

Dzisiaj Kalifornia jest jednym z największych na świecie producentów orzechów włoskich. Dzięki wysokim standardom produkcji i przetwarzania, orzechy z Kalifornii są znane na całym świecie ze swojego doskonałego smaku i wyglądu.

Zbierane wtedy, kiedy są najlepsze, a następnie starannie sortowane, czyszczone i suszone. W celu zapewnienia optymalnej świeżości, orzechy przechowuje się w łupinach w kontrolowanych temperaturach, dostawy realizowane są na żądanie, a orzechy są kruszone tylko zgodnie z zapotrzebowaniem rynku.

Kalifornijskie Orzechy Włoskie są pełne wartości odżywczych. Obniżają poziom cholesterolu oraz zawierają inne elementy przyjazne sercu, takie jak witamina E i błonnik. Ich chrupkość sprawia, że są doskonałym uzupełnieniem wielu potraw, od świeżych letnich sałatek do wystawnych deserów.

Więcej informacji o Kalifornijskich Orzechach Włoskich

Lista firm

Szukasz dostawcy Kalifornijskich Orzechów Włoskich?

Pełna lista firm...